6 oktober 2019

Rallye du Maroc 2019

Al jaren staat er in oktober een rally op de agenda van Maik en Rob. Heette die eerst 'Oilibya Rally', de laatste jaren gaat deze rally door het leven als Rallye du Maroc. David Castera is geen onbekende naam in de rallywereld, hij navigeerde afgelopen jaar nog naast Stephane Peterhansel in Le Dakar en is nu ook de algemeen directeur van A.S.O., de organisatie van Le Dakar. Niet de minste dus. 

Deze rally is traditioneel de laatste ronde van het wereldkampioenschap Cross Country wat er voor zorgt dat de hele wereldtop aanwezig is. Ladingen Overdrive Toyota's en Mini's dus in de autocategorie, en voor Maik en Rob een supermooie rally om aan deel te nemen. De voorkant van het veld lijkt dus best wel op 'de echte Dakar' en de mannen hoeven dus niet te verwachten dat ze zomaar een etappe winnen.  Dit jaar zijn alle ogen gericht op oud-Formule 1 coureur Fernando Alonso die zijn eerste echte wedstrijd rijdt.

Voor Maik en Rob speelt dat allemaal niet zoveel mee, die zijn vooral bezig om zelf een mooie rally te rijden. En dat lukt aardig. Gisteren was de eerste etappe waar ze een 22e tijd pakten (en maar een halve minuut achter diezelfde Fernando Alonso eindigen) en vandaag was er een 26e finishtijd. Er is ontzettend veel ervaring aanwezig in de oranje Toyota en ook Marokko is een bekend terrein voor de mannen, en daar hebben ze natuurlijk veel plezier van. En uiteindelijk draait het er voor Maik en Rob vooral om dat ze een mooie rally rijden.

PS: nog een ander leuk nieuwtje wat we nog niet hadden gemeld, komende januari vindt Le Dakar natuurlijk weer plaats. Niet in Zuid-Amerika, ook niet in Afrika, maar het gaat dit keer allemaal gebeuren in Saudi Arabië. En het Bastion Hotels Dakar Team is er bij! Voor die tijd is er natuurlijk ook weer een Preproloog, de opzet is dit jaar wat anders met een nieuwe locatie en een andere datum, maar je kunt hier alvast je kaarten kopen!

Foto: Marcel Vermeij / rallymaniacs.nl