10 januari 2014

Etappe 5 einde Dakar voor Willems en Van Pelt

Maik Willems en Rob van Pelt liggen uit de Dakar. In de vijfde etappe ging zo’n beetje alles kapot aan de Toyota wat kapot kon: de brandstofpomp, de elektronica, de koppelingsleiding en de wielbouten. Kornelis Offringa en zijn mannen probeerden tot het uiterste om de Toyota op weg te helpen, maar dat was onbegonnen werk.

Offringa kon de Toyota van Willems tot op het geneutraliseerde deel van de etappe krijgen, maar daar hield het op. De Ginaf reed nog naar een dorpje in de buurt van de proef om onderdelen te scoren, maar ook de nieuwe wielbouten braken af. De schade was uiteindelijk te groot om te repareren en de auto het hele eind naar de finish slepen, was onmogelijk.
Willems stuurde de Ginaf daarom verder de proef in, anders zou ook de truck uit de race liggen. Zodoende begon Offringa in het donker aan deel 2. Hij bereikte de finish 20 minuten na de toegestane tijd, maar trof daar een coulante steward die de Ginaf toch nog op de finishlijst zette en toestemming gaf naar de start van de zesde etappe te gaan.
Waar Willems en Van Pelt zich bevinden, is niet duidelijk.