11 april 2019

Morocco Desert Challenge: wij zijn erbij!

Na Le Dakar in januari waren er natuurlijk een paar weken om bij te komen van de uitsluiting in die rally. Maar januari is maar het begin van het jaar, en zeker niet het moment om bij de pakken neer te gaan zitten. Eind februari was de oranje Hilux terug, en dat betekent eigenlijk dat het weer tijd is om hem klaar te maken voor de volgende rally. Zoals al vaker hebben we ingeschreven voor de Morocco Desert Challenge, die dit jaar zo enorm gegroeid is dat het de tweede grootste cross-country rally is na Le Dakar!

Prima toneel voor ons dus, en na de winst in 2015 werden in 2017 en 2018 ook de andere treden op het podium al bereikt in die oranje Hilux. De organisatie heeft ons ook hoog zitten, want we hebben startnummer 300 gekregen bij de auto's. Oftewel, de allereerste in het rijtje! De rally is de afgelopen jaren ontzettend gegroeid, niet alleen in deelnemersaantallen maar ook in nieuwe toevoegingen. Zo was er een paar jaar terug voor het eerst 0 km verbinding in de rally, en wordt hij van kust naar kust in Marokko gereden over hele mooie proeven. Ook is er elke dag een lunch met verplichte pauze op de proef, klaargemaakt door de moeder van organisator Gert Duson. Dat vinden we dus nergens anders, en om die redenen komen we graag terug.

Dit jaar zijn we niet alleen, maar zijn er nog 2 Overdrive Hiluxen aangesloten waarmee we ook een hele mooie assistentietrailer delen. In de trailer passen alle auto's ook voor het transport dus dat is echt heel erg mooi. De rally begint morgen, duurt 8 dagen en we zullen proberen jullie een beetje op de hoogte te houden van de vorderingen. Dit jaar is het veld sterker dan ooit (met o.a. Erik van Loon in de Hilux, Tomas Ourednicek in de Ford Ranger) en groter dan ooit, 50% meer deelnemers dan vorig jaar, dus het zal zeker niet makkelijk worden.

Om een beetje voor te bereiden, hieronder de documentaire die gemaakt is over de rally

[English version here]