14 januari 2019

Etappe 7: San Juan de Marcona > San Juan de Marcona

[update 23:45] Maik en Rob zijn vandaag ook weer gefinisht. Ook al hebben we niets van ze gehoord of gezien, ze zijn in ieder geval aan de streep gekomen. Terwijl de foto's ook al binnendruppelen en de beelden van vandaag op RTL GP wachten we af hoe het morgen weer gaat. Hopelijk vinden we ze dan ook weer terug in de live timing want dat maakt het toch allemaal wat makkelijker. Later meer!

[update 19:00] Laatste nieuws is dat Maik en Rob gewoon gestart zijn aan de etappe van vandaag, ondanks dat ze niet in de online startlijst voorkomen. Verder weten we niet veel, en doordat ze nu niet zichtbaar zijn in de live timing zal er ook weinig nieuws komen via die weg. Wanneer er nieuws is, zetten we dat uiteraard hier weer neer. Door de uitgestelde start en de zware route zal het trouwens sowieso wel laat worden maar hoe Maik en Rob het doen horen we waarschijnlijk pas achteraf.


Vandaag staat een grote lus op het programma, waarbij het bivak gewoon in San Juan de Marcona blijft. Gisteren zijn er bij veel deelnemers problemen geweest waardoor het enorm onduidelijk is wie er vandaag nog aan de start kunnen verschijnen. Velen zijn achtergebleven in de duinen en blijkbaar is ook de verwachting dat er vandaag meer van dat werk zal plaatsvinden.

De start van de etappe van vandaag is uitgestart door mist, wat altijd gevolgen heeft voor het opstijgen van de helikopters. Cruciaal om de veiligheid van de deelnemers te bewaken, dus dit betekent eigenlijk altijd dat de start later is. Inmiddels zijn de motoren wel van start. 

Voor ons is het nu niet duidelijk of wij zullen mogen starten. De naam van Willems en Van Pelt komt niet voor in de startlijsten vandaag, ondanks de finish gisteren, ruim op tijd en zonder gekke dingen. We vinden de naam van Maik en Rob wel terug op de uitvallerslijst maar als we iets geleerd hebben door de jaren heen is dat dit niets zegt (zo schreef de organisatie vorige week zelf dat Robby Gordon uit de rally lag, terwijl hij gewoon reed en rectificeerde dat later die dag). Vooralsnog kunnen we niet veel anders dan afwachten, maar de kans is erg klein dat we via de live timing vandaag iets gaan zien van de Hilux. De auto's starten tussen 14:00 en 16:00 uur (NL tijd) dus als ze mogen zullen ze dan vertrekken. Als er nieuws is, melden we dat hier!

Verbinding Special stage
64 km 323 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
?? 339 Willems / Van Pelt ??? ???

Om ons zelf live te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina