10 januari 2019

Etappe 4: Arequipa > Tacna

[update 07:00] En toen waren we weer een paar uur verder, want een finish was er aan het einde van de Nederlandse avond nog niet. In ieder geval niet zichtbaar, want blijkbaar zijn de mannen rond 18:00 lokale tijd aan de meet gekomen. Meer dan dubbel zolang erover gedaan dan de kop van het veld, maar de reden daarvan omschrijft Maik hierboven in het volgende bericht. En nu slapen en op naar het team in Arequipa.

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
52 339 WILLEMS (NLD) 07:39:21 + 04:00:32

[update 20:00] Vandaag is een dag vol fesh fesh. Het poederachtige zandspul wat overal blijft zitten en af en toe meer op water lijkt dan op zand. Het is enorm zwaar spul en als je vast staat ben je echt aan de beurt. Het lijkt erop dat de Overdrive Hilux er niet zonder tegenslag doorheen komt, Maik en Rob hebben inmiddels 2 uur achterstand te pakken op een stuk proef wat de toppers iets meer dan een uur kostte. Dat zegt genoeg over hoe zwaar het is. Momenteel behoren ze bij de laatsten die WP4 gepasseerd zijn en hebben daarmee de 54e tijd. Het positieve nieuws is dus dat ze nu gewoon weer rijden in een prima tempo voor zover dat te beoordelen is, er is alleen wat tijd verloren. Het volgende meetpunt is een aardig stukje weg, en daarna is nog een neutralisatie. Het zal dus nog wel even duren voor ze binnen zijn, er zijn nu ook nog niet genoeg auto's aan de finish om een fatsoenlijke inschatting te maken. De toppers rijden vanaf hier nog 2,5 uur tot de finish en Maik en Rob gaan het naar verwachting niet sneller doen. Voor de volgers thuis in Nederland, verwacht ze nog maar niet in het uitslagenlijstje in de RTL GP uitzending vanavond. Maar wees niet bang, ze komen heus wel thuis. Omdat het een marathonetappe is, is verstandig rijden natuurlijk ook erg belangrijk! Liever iets langer en met minder risico, want er is geen service vanavond. 

WP4

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
54 339 WILLEMS (NLD) 03:15:13 + 02:06:44

Vandaag een beetje vakantie voor de monteurs, want de marathonetappe begint vandaag. Dat betekent dat Maik en Rob een nachtje slapen in Tacna, waar ze zelf reparaties en onderhoud moeten gaan plegen. Jan, Werner en Gert-Jan hebben dus niets te doen aan de Hilux en kunnen dus mooi een beetje in de zon liggen, bijslapen of - wie weet - een potje jeu de boules. Voor Maik en Rob dus meer spanning, voor de monteurs de ontspanning. 

Verbinding Special stage
313 km 351 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
49 339 Willems / Van Pelt 10:30:00 16:30:00

Om ons zelf live te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina