9 januari 2019

‘Toeristische route’ kan Willems zeer bekoren

Er had heus wel wat meer ingezeten dan de vijftigste tijd, maar Maik Willems wilde niet zeuren over wat hij en zijn navigator Rob van Pelt niet goed hadden gedaan. In plaats daarvan vertelde hij liever over hoe mooi de tweede etappe van de Dakar Rally was. De proef van 342 km tussen Pisco en San Juan de Marcona had namelijk veel te bieden.

“Zowel voor de toerist als de rallyrijder was het genieten”, zei Maik Willems. “Het was een prachtige proef, met alles erin: duinen, zandpaden, gravelpaden, een schitterend strand, met een adembenemend mooie afdaling naar the Pacific. Heel indrukwekkend.”
De tweede dag van de Dakar van 2019 verliep compleet anders dan die van een jaar geleden. Toen rolde de Toyota van een duin en moest Willems via de voorruit uit de auto klimmen. Nu kon hij gewoon via de deur. “We staan er nu ietsje anders bij. Vorig jaar was dag 2 al een bijltjesdag, maar dit jaar hebben ze dat gelukkig anders gedaan. Het was een pittige dag, maar niet dat je zegt ‘poehpoeh’. Dus dat zal morgen wel komen…”

Desastreuze gebeurtenissen als vorig jaar maakte Willems vandaag niet mee. Ja, hij had wat tijd laten liggen en met de vijftigste plaats was hij niet tevreden. “Maar dat was gewoon onze eigen schuld. Niet hard genoeg gereden, maar ook een keer verkeerd gereden. Kan gebeuren, hoort erbij, daar ga ik niet over zeuren. We zijn nog maar twee dagen onderweg en er gaat nog van alles gebeuren, daar ben ik van overtuigd.”

De derde etappe gaat van San Juan de Marcona naar Arequipa over 798 km, waarvan er 331 tegen de klok zijn.