7 januari 2019

Eerste etappe lekker voorproefje voor Maik Willems

Een etappe van 84 km is perfect om er weer even in te komen, oordeelde Maik Willems na afloop van de eerste rit van de Dakar Rally 2019. Om in de beeldspraak te blijven die Willems voorafgaand aan de Dakar gebruikte: “Het was een klein maar lekker stukje taart, en het mooie daarvan is dat je zin krijgt in meer. Zo hoort een goed voorproefje te zijn.”

De openingsrit was ideaal om weer even te wennen aan het tempo, aan het rijden in de duinen, en om de concentratie op scherp te zetten, vertelde Willems bij aankomst in het bivak in Pisco. “Het was niet lang, maar er zat van alles in: veel zand, wat duintjes, maar ook een smalle rivierbedding met stenen en een paar mooie combinaties van dat al. Zo’n dag is goed om weer te beseffen dat het geen flauwekul is.”
De Bastion Toyota en de bemanning hadden van het proefje niet veel te lijden gehad. “Van 84 km met 90% zand krijgt zo’n auto niet op z’n donder. Morgen wordt het een ander verhaal. Dan staat er 342 km op het programma en als dat dezelfde rit is als vorig jaar, wordt het een stevige dag.”

Voor wie het was vergeten: vorig jaar ging de Toyota op dag 2 ondersteboven van een duin af…