4 oktober 2018

Maik en Rob weer op pad in Marokko

Het is begin oktober, en dat is al jaren het moment dat de Oilibya Rallye du Maroc plaats vindt. Maar dit jaar is alles net even anders. De rally is er nog, maar heet nu Rallye du Maroc en wordt niet meer georganiseerd door NPO maar door David Castera en zijn bedrijf ODC. Hij heeft een enorme hoeveelheid rally's op zijn naam staan, in deelname en organisatie. De laatste jaren was hij de navigator van Cyril Depres in de Peugeot, maar nu zwaait hij de scepter in Marokko.

Wat niet verandert is is het Bastion Hotels Dakar Team. Maik en Rob zijn er weer bij, de auto weer strak in oranje en de zinnen gezet op een mooie finish en goede voorbereiding op Dakar 2019. Want ook dit jaar staat die weer op de planning, dit jaar 100% Peru en dus een belachelijke hoeveelheid zand in de etappes. Dus ook al komen er wat minder etappes aan, die rally zal niet minder zwaar zijn.

In Marokko begint en eindigt de rally in Fes. Weinig verbinding voor de assistentie, want de meeste etappes zijn lussen rondom Erfoud. 

Vandaag was de eerste etappe, een proloog van een kilometer of 10. De mannen in oranje pakten een 19e tijd tussen ladingen fabrieksrijders. Het evenement is trouwens nog steeds de laatste etappe in het FIA WK Cross Country dus alle toppers staan hier aan de start. De proloog stelt natuurlijk eigenlijk niets voor en is vooral bedoeld om een leuke startopstelling te maken voor de eerste echte etappe richting Erfoud.

 Live timing van het evenement kan hier gevonden worden.