3 april 2018

Aan de start in Morocco Desert Challenge

Dit jaar vindt alweer voor de tiende keer de Morocco Desert Challenge plaats, al moeten we er wel even bij zeggen dat de rally in de beginjaren in Libië was, later in Tunesië en ook daarna nog een heel aantal jaren onder de naam 'Libya Desert Challenge'. Voor het Bastion Hotels Dakar Team is dit al jaren een vaste waarde op de rallykalender, dit jaar zal voor de vierde keer een oranje Bastionauto aan de start staan.

In 2015 was het nog de Overdrive Hilux van Maik Willems die de winst pakte in deze rally, vorig jaar een 2e plaats op maar 5 minuten achterstand, het moge duidelijk zijn dat met de oranje mannen rekening gehouden mag worden voor het autoklassement. De afgelopen jaren is het deelnemersveld enorm uitgebreid en ook nog sterker geworden waardoor er echt gestreden moet worden voor een plekje vooraan. Desalniettemin hebben Maik en Rob voor de 2018 editie een prachtig startnummer gekregen, met #302 mogen ze in ieder geval de eerste dag vroeg beginnen. Verder gaat het als vertrouwd, Maik, Rob, een oranje Overdrive Hilux en een vertrouwd serviceteam die op hen wacht in elk bivak.

De Morocco Desert Challenge vindt plaats van 14 t/m 22 april, bevat 8 dagen racen met 2400 km proef en nul kilometer verbinding voor de rally equipes. Dat betekent dus direct bij het team zijn na de finish van de etappe en geen ellenlange stukken sukkelen over de snelweg naar je avondeten! Ook gaat de route van de westkust naar de noordkust van Marokko waardoor het hele land doorkruist wordt. Een unieke rally waar we ook dit jaar weer een hoop plezier hopen te hebben en stiekem ook nog een beetje hoge ogen willen gooien (ook al wordt dat steeds lastiger!).