19 januari 2018

Etappe 13: San Juan > Córdoba

[update 10:00] De mannen zijn binnengekomen, al was het na middernacht lokale tijd (dus 4:00 uur NL tijd). Meer in het bericht hierboven!

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
29 333 WILLEMS (NLD) 07:15:17 + 02:12:55

[update 22:15] De etappe van vandaag is enorm zwaar, en vooral lang. Helaas moeten we vandaag al afscheid nemen van Federico Villagra in de De Rooy Iveco door versnellingsbakproblemen, Peterhansel crasht en verliest en zojuist is Bernhard ten Brinke uitgevallen nadat hij in het eerste deel van de proef de snelste tijd had. Ongelofelijk. Maik en Rob zijn nog onderweg in de neutralisatie maar zullen binnen een uur wel weer in beeld komen.

[update 19:15] Na 3,5 uur rijden zijn Maik en Rob om 17:15 uur Nederlandse tijd de neutralisatie in gereden. De toppers waren daar al 2 uur eerder, en die zijn er nog steeds niet uit - dat zegt dus wel iets over de lengte van de neutralisatie! Het gaat nog uren duren voor we weer een teken van rijden krijgen op de live timing. Momenteel een 29e tijd!


We gaan op naar Córdoba, daar waar de finish van Dakar zal zijn. Nog niet morgen, overmorgen is er nog een mooie lus om Córdoba heen voor het eindpodium in zicht is. Er is dan ook nog gewoon 500 km special te gaan deze Dakar, de mannen krijgen het absoluut niet cadeau. Vandaag weer een proef met alles erin, de duinen van San Juan aan het begin (en als het warm is ben je liever ergens anders), een hele lading fesh-fesh daarna en we sluiten af met een parcours wat bekend is uit de WRC van Argentinië. Het allerbelangrijkste is vandaag natuurlijk om niet uit te vallen, want ze zijn nu zo ontzettend dichtbij.

Er lijkt weer een enorme neutralisatie in de etappe te zitten vandaag, we zullen even af moeten wachten hoe dat precies gaat maar waarschijnlijk zijn de mannen een tijd uit beeld in de timing.

Hieronder de kaartjes van de route van deze etappe, inclusief het hoogteprofiel van de special. 

Verbinding Special stage
560 km 369 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
26 333 Willems / Van Pelt 09:48:00 13:48:00

Om ons zelf te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina.