15 januari 2018

Etappe 9: Tupiza > Salta

[update 19:45] Toch nog een kleine update, de uitzending van RTL 7 vanavond wordt ook drastisch ingekort door de afgelasting vandaag. Wel beelden van de etappe van gisteren, maar niets nieuws over vandaag dus iedereen kan op tijd slapen. Ook zijn er nog wat foto's binnengedruppeld van de etappe van gisteren, die in het nieuwsbericht hieronder staan.


Helaas, geen etappe vandaag. De special was oorspronkelijk 242 km lang, nu blijft er alleen een 500 km verbinding over naar Salta. Het deelnemersveld is inmiddels verspreid over die 500 km tussen Tupiza en Salta, ook al zullen de meesten inmiddels bij Salta zijn aangekomen. In eerste instantie stonden velen in Tupiza langs de weg in een soort noodopstelling, waar ook wij voor kozen. Daar overnachten werd afgeraden dus toen zijn we ook maar op pad gegaan naar Salta, wat ons ook gelijk in Argentiniƫ brengt.

Voor iedereen die het koud heeft in Nederland, vannacht om 3:30 uur was het daar nog lekker 20 graden. Stukken beter dan de regen en de kou die de mannen eerder hadden op de hoogvlakte.