11 januari 2018

Etappe 6: Arequipa - La Paz

[update 06:30] En inderdaad, de mannen zijn gewoon binnengekomen, op een mooie 37e tijd. Dat is ook de plaats in het algemeen klassement inmiddels, en nu is het tijd om te genieten van de rustdag voor zover mogelijk. Er is ongetwijfeld genoeg werk te doen aan de auto, zeker nu de modder ook zijn intrede heeft gedaan. 

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
37 333 WILLEMS (NLD) 03:50:44 + 00:57:14

[update 22:20] De neutralisatie is voorbij, en die duurde behoorlijk lang. 250 km was er af te leggen maar ook een grensovergang. Toch al weer wat plekjes gewonnen, nu een 37e tijd op weg naar de rustdag. De gaten zijn relatief klein dus het zit allemaal behoorlijk dicht bij elkaar.


De laatste dag voor de rustdag, we verlaten Peru en gaan op naar Bolivia. De afgelopen jaren was het in Bolivia aardig regenachtig en dat lijkt nu ook het geval te zijn. Betekent dat we ook wat afscheid gaan nemen van het zand en de proeven zullen langer, sneller en op grote hoogte worden. Vandaag gaan we naar het Altiplano plateau op zo'n 2500 meter in het tweede deel van de proef. Tussen het eerste en tweede deel is een flink stuk neutralisatie waar de grensovergang in zit. Normaal gesproken is de dag voor de rustdag een zware en lange dag, dus we zullen maar even af moeten wachten wat er allemaal in de proef zit vandaag.

Hieronder de kaartjes van de route van deze etappe, inclusief het hoogteprofiel van de special. 

Verbinding Special stage
447 km 313 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
44 333 Willems / Van Pelt 10:41:00 15:41:00

Om ons zelf te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina.