13 januari 2018

Etappe 7: La Paz - Uyuni

[update 00:25] Daar zijn ze dan! Mooie stap in de lijst gemaakt door de problemen van anderen, maar daarvoor moet je zelf ook altijd maar blijven rijden. Nu nog even hobbyen om het autootje klaar te maken voor morgen en lekker slapen. 

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
26 333 WILLEMS (NLD) 07:25:10 + 02:35:44

[update 23:30] Het gaat nog steeds prima met Maik en Rob, ze zijn in het laatste deel van de etappe aangekomen en hebben naar verwachting minder dan een uur nodig om de finish te bereiken. Op het zevende waypoint haddden ze een 26e tijd in de zak, met ongeveer 2 uur achterstand op de Peugeot van Sainz wat betekent dat ze al 6 uur aan het sturen zijn. 

[update 19:40] We zijn inmiddels een tijdje aan het sturen, maar het is inmiddels ook duidelijk dat de finish nog heel ver weg is. De eerste en dus snelste motorrijders zijn net aan het binnendruppelen in het marathonbivak, en die hebben er al meer dan 5 uur over gedaan. Dat belooft nog wat! In Bolivia treffen we nog iets wat we eerder hebben gezien, namelijk een gigantische hoeveelheid regen. Dat zorgt voor een lading modder op het parcours wat al gelijk een hoop vastzittende mensen oplevert. Verschillende teams verliezen veel tijd, met een beetje geluk loopt het voor Maik en Rob lekker en hobbelen ze een beetje naar voren in het klassement! Momenteel een 35e tijd, en op pad naar WP3. 


Nu we Peru achter hebben gelaten, duizenden meters omhoog zijn gegaan en een rustdag hebben gehad heeft de organisatie wat leuks bedacht. We gaan gewoon wat meer kilometers maken en ook gelijk een marathonetappe in! Die hadden wij nog niet gehad (veel teams in het achterveld hebben er al 1 of meer op zitten door de late binnenkomsten) maar de Hilux staat er natuurlijk weer als nieuw bij na de rustdag - technisch dan, cosmetisch kunnen we niet beloven - dus dat moet geen probleem zijn. Betekent natuurlijk wel dat als er iets tegenzit het allemaal erg lastig wordt zonder assistentie in het bivak van Uyuni. 

Duinen staan voorlopig even niet op het programma, iets waar Maik prima mee kan leven na al die bakken met zand van de afgelopen dagen. Nu krijgen we hogere snelheden, maar ook langere etappes, vandaag maar liefst 425 km. Veel op hoogte, waar Maik en Rob over het algemeen niet heel veel last van hebben. We gaan op naar Uyuni, bekend van het gigantische zoutmeer. Daar werd in het verleden nog weleens een oversteek over gewaagd, maar dit jaar vinden we die niet op het programma.  

Hieronder de kaartjes van de route van deze etappe, inclusief het hoogteprofiel van de special. 

Verbinding Special stage
302 km 425 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
39 333 Willems / Van Pelt 12:00:00 17:00:00

Om ons zelf te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina.