8 januari 2018

Etappe 3: Pisco > San Juan de Marcona

[update 21:10] En daar zijn ze weer, Maik en Rob met de patchwork Overdrive aan de meet gekomen en nu nog een aardig stuk te rijden naar San Juan de Marcona. Met een beetje geluk zit de voorruit er vandaag wel nog in en dat rijdt natuurlijk toch een stuk lekkerder. Later volgen de verhalen en foto's, maar dat zal laat in de avond worden of als u dan lekker ligt te slapen, morgenochtend vroeg is het zeker hier weer allemaal te lezen!

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
43 333 WILLEMS (NLD) 05:17:08 + 02:08:00

[update 19:30] De etappe is inmiddels even onderweg en de mannen passeren net WP6. Klein beetje onduidelijk welke tijd ze nu rijden, ze hebben een 39e tussentijd maar er lijken nog wel wat snellere kandidaten achter hen te zitten. De auto gaat tegenwoordig als lappendeken door het leven, met zwarte, witte en oranje plaatdelen en links en rechts een missende, maar dat is puur cosmetisch. Foto via Rallymaniacs.com!


We beginnen vandaag direct vanuit het bivak aan de etappe, die weer behoorlijk lang is en dicht in de buurt van de etappe van gisteren is. Na de schade van gisteren is iedereen in ieder geval lekker warmgedraaid in het Dakarritme maar het is niet de bedoeling om daar een dagelijks terugkerende activiteit van te maken. Gelukkig zijn er nog wat uurtjes te gaan want er is genoeg te doen aan het autootje na de koprollen van gisteren.

Ook vandaag wachten weer voornamelijk off-piste door de canyons en alles wat er op lijkt. We finishen de dag in San Juan de Marcona, aan de prachtige Peruaanse kust - maar eerst die special maar doorkomen!

Hieronder de kaartjes van de route van deze etappe, inclusief het hoogteprofiel van de special. 

Verbinding Special stage
208 km 296 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
46 333 Willems / Van Pelt 09:19:30 15:19:30

Om ons zelf te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina.