7 januari 2018

Bastion-Toyota drie keer over de kop in de duinen

Het ging zo lekker met Maik Willems en Rob van Pelt in de tweede etappe van de Dakar Rally. Misschien wel iets te lekker, want op 70 kilometer in de proef ging het mis, midden in de duinen. “Iets te enthousiast geweest”, vertelt Willems. “De auto schoot over het randje van een duin en rolde drie keer over links.”


Met forse schade kwam de Toyota terug in het bivak van Pisco, na de lus van 267 kilometer door de duinen. Willems moest er via de voorruit uit klimmen; de deur kon niet meer open. Met forse achterstand ook: 3.39.15 verloor Willems op etappewinnaar Cyril Despres en noteerde daarmee de 45ste tijd. “Het was een pittige dag. Links en rechts lagen auto’s op hun dak of anderszins in de kreukels. Het is een schrale troost, maar we waren zeker niet de enigen. En wij zijn er redelijk goed vanaf gekomen. Het ziet er dramatisch uit, maar de rolkooi van de auto lijkt intact en dat betekent dat we morgen gewoon weer kunnen starten.”

Het duurde even voor Willems en Van Pelt de auto weer zover hadden dat ze verder konden. “Anderhalf uur ongeveer. Maar daarna ging het prima hoor. Even met de kop schudden, jezelf herpakken, een kwartiertje kalm aan om weer wat vertrouwen te krijgen en dan gaat het weer.”

foto's: rallymaniacs.com