7 januari 2018

Maik Willems in zijn element in kort maar tricky openingsproefje

Met 31 kilometer stelde de openingsproef van de Dakar Rally 2018 niet zo heel veel voor, maar het was toch best verraderlijk, merkte Maik Willems. “Het was niet moeilijk, maar je kon wel veel fouten maken”, vatte de Bastion-coureur samen. Dat deed hij niet en met de dertigste tijd was Willems uiterst tevreden.


Meteen op de eerste dag van de Dakar ging er al een hoop mis. Twee motorrijders vielen uit, een BMW-buggy ging over de kop in de duinen, de broertjes Tim en Tom Coronel stonden dik anderhalf uur vast. Voor een proef van slechts 31 kilometer was het best een stevige.
“Het was af en toe lastig navigeren”, vertelde Willems in het bivak in Pisco, 240 kilometer van Lima waar eerder op de dag het startpodium was. “Het was een snelle proef door de duinen, met wat steile stukjes en een paar gemene afstapjes. Dan moet je toch even op de rem. Drie van de vier keer is het voor niks, maar die ene keer wil je niet missen, dus het was best even opletten.”

Willems beschouwde de proef als een mooie warming-up voor de tweede etappe, een rit over 267 kilometer door de duinen bij Pisco, met start en finish in het bivak. “Dan is het voor het echie: tien van dit soort proefjes achter elkaar.”