7 januari 2018

Etappe 2: Pisco > Pisco

[update 20:00] Slecht nieuws, veel schade. Later meer. Foto via rallymaniacs.com

[update 19:45] Eindelijk is daar dan die finish. Als 44e momenteel, verwacht daar niet veel verandering meer in. Als we meer weten over wat er vandaag is gebeurd komen we uiteraard met een update.

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
43 333 WILLEMS (NLD) 06:36:06 + 03:39:15

[update 19:30] Via Rallymaniacs horen we dat Maik en Rob in het eerste deel gerold zijn, dat is nog onbevestigd. We hadden ze aan de finish verwacht maar dat is nog niet het geval. Er zijn inmiddels 43 auto's gefinisht dus de eerder verwachte top 40 zal er niet inzitten vandaag. We wachten het even af, lijkt er in ieder geval op dat er wel wat te sleutelen is voor Werner, Peter en Jan vandaag.

[update 18:00] Inmiddels zijn we al een hele tijd onderweg, maar vergeet vooral niet dat het in Peru nu net het eind van de ochtend is en dus nog een berg tijd te gaan voor het laat is. Maik en Rob lijken ruim een uur verloren te hebben tussen WP1 en WP2 maar zijn inmiddels weer op snelheid en passeren net WP4 als 38e. Daarmee zijn ze de 3e auto met een Nederlandse rijder, maar eigenlijk de 1e volledig Nederlandse equipe op de piste!

De toppers in het veld hadden van WP4 tot de finish nog ongeveer 45 minuten nodig, daarom mogen we best verwachten dat de oranje Bastion Hilux voor half 8 wel in het bivak staat. Het lijkt er dus op dat er wat mis is gegaan voor WP2 maar daar hebben heel veel mensen last van. De Coronellen melden al met meerdere mensen vast te staan, zeker 3 Mini's hebben botsingen en crashes meegemaakt vandaag dus het is weer een zware dag zo lijkt het. De organisatie heeft in ieder geval wat gedaan met de kritiek van de afgelopen jaren en een stevig evenement neergezet vanaf de eerste dag. Meer nieuws volgt! 


Vandaag een rondje Pisco, zo zijn er deze Dakar nog een paar dagen dat het bivak niet verplaatst. Dat is natuurlijk mooi voor de mannen in de assistentie, kunnen ze ook even gaan kijken langs het parcours in plaats van uren en uren onderweg zijn naar een volgend bivak. Zoals bekend ook vandaag weer veel zand, de organisatie meldt dat het 90% off-piste zal zijn. Om eens wat anders te doen starten de auto's vandaag eerst, waar ze normaal het spoor van de motoren kunnen volgen moeten de navigators nu echt aan het werk.

Dat is dan ook de reden dat een aantal auto's gisteren niet heel erg hun best hebben gedaan om de etappe te winnen, ze zetten liever niet de sporen uit blijkbaar. Voor ons maakt het natuurlijk allemaal niet veel uit, er zitten voldoende mensen voor ons en daarbij is Rob een prima navigator. Bijkomend voordeel is trouwens dat de start een stuk vroeger is voor de auto's en dus is alles ook nog wat koeler. Met een beetje geluk dus ook op tijd binnen waardoor de assistentie waarschijnlijk een rustige dag zal hebben. Wat de proef betreft, de eerste 40 km gaat door canyons en daaran een lading duinen. Daar komen we voor dus het wordt ongewtijfeld genieten!

Hieronder de kaartjes van de route van deze etappe, inclusief het hoogteprofiel van de special. 

Verbinding Special stage
11 km 267 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
31 333 Willems / Van Pelt 06:57:30 12:57:30

Om ons zelf te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina.