27 december 2017

Laatste puntjes op de i

De kerstdagen zijn voorbij, half Nederland heeft wat extra dagen vrij genomen en vandaag is ook de dag dat een aantal Nederlandse rallyteams naar Monaco vertrekken voor de Africa Eco Race die daar 2 januari start. Tegelijk zijn er ook een handvol mannen hun tassen aan het inpakken met oranje jassen en shirts, zich klaarmakend voor een nieuw avontuur in Zuid-Amerika: Le Dakar 2018.

Met dank aan een wat 'latere' start van de rally kan iedereen de jaarwisseling thuis vieren dit jaar, met de familie nog even een paar oliebollen wegtikken en lekker uitslapen op 1 januari. Het vertrek naar Lima is pas op 2 januari, dus tijd genoeg voor de verandering. Behalve de tassen inpakken is er natuurlijk ook niet veel te doen met de Hiluxen en de GINAF al 5 weken uit handen...

Dit jaar dus een kleiner team dan andere jaren, maar een spiksplinternieuwe Overdrive Hilux (met onafhankelijke wielophanging rondom en alle laatste updates) en een hoop bekende gezichten die al jaren meedraaien in Le Dakar en dus kijken we er erg naar uit om van start te gaan. Een interview met Maik over de nieuwe auto en de deelname aan Le Dakar 2018 lees je trouwens in de Dakargids, hierboven een voorproefje.

Begin volgend jaar is via deze website weer alles te volgen, maar ook via @2dakar op Twitter en @2dakar_nl op Instagram houden we jullie op de hoogte van onze belevenissen!