6 november 2017

Podiumfinish tijdens RTL GP Preproloog

Elk jaar staat de Preproloog op de agenda van het Bastion Hotels Dakar Team, en ook dit jaar was er weer aardig wat oranje te ontdekken. Met dank aan Bas Koeten Racing hebben we elk jaar een mooie hospitality unit waar we honderden gasten kunnen ontvangen en 2017 was geen uitzondering. De dag begon stralend met een lekker zonnetje, en terwijl het storm liep op de bekende oranje petjes liep het Eurocircuit vol. Ondanks de voorspelde regen kwamen er zo'n 17.000 man volgens de organisatie, het was een gezellige boel.

De regen van zaterdagnacht had het halve terrein in een modderpoel veranderd, op de crossbaan viel dat gelukkig nog wat mee. Er waren wel duidelijk minder deelnemers aanwezig dit jaar, een aantal liet verstek gaan of reed zijn rondje op de baan niet. Dat was natuurlijk jammer, hoe meer zielen hoe meer vreugd. Voor het publiek was er alsnog genoeg te zien, de auto's hebben gewoon dubbele heats gereden en kwamen dus extra vaak voorbij. 

Naast het bekijken van alle auto's, motoren en trucks was er nog veel meer te doen. Van voetbaldarten tot karten, van quad rijden tot meekijken bij de luchtmobiele brigade, er was voor ieder wat wils. Maik en Rob konden ook weer lekker een paar rondjes rijden met de nieuwe Hilux, die behoorlijk de aandacht trok op het paddock. Doordat er niet veel auto's meereden was er een gegarandeerde podiumplaats vandaag, maar toch wisten de mannen de gebroeders Coronel achter zich te houden. Zij reden ook met een nieuwe auto trouwens, en de eerste plaats werd gepakt door Bernard ten Brinke die een Overdrive Toyota van het fabrieksteam rijdt. 

Het was weer een hele gezellige dag, we hebben veel vrienden, bekenden, sponsors en andere geïnteresseerden mogen ontvangen en spreken en nu begint het allemaal echt te komen. In de komende tijd wordt de Hilux weer netjes schoongemaakt na het modderbad in Valkenswaard en over 2,5 week worden de voertuigen in Le Havre verwacht voor de verscheping naar Lima in Peru. De start van de rally zal zijn op 6 januari, waardoor het hele team met de feestdagen nog gewoon lekker thuis is. De vlucht naar Lima staat namelijk gepland voor 2 januari, ook wel eens lekker!