9 oktober 2017

Nattigheid en ingekorte etappes

Je zou verwachten dat het in Marokko echt altijd mooi weer is, maar de afgelopen dagen hebben aangetoond dat het ook weleens anders kan zijn. In elke rally die er gehouden wordt in het Noord-Afrikaanse land zitten wel delen van zogenaamde oueds, drooggevallen rivierbeddingen die zelden met water gevuld zijn. Dat zijn mooie delen om doorheen te rijden maar als er zoveel water is als momenteel betekent het gelijk dat de route een rivier is geworden. Helaas dus aardig wat ingekorte etappes de afgelopen dagen. 

Maik en Rob zijn naar Marokko gekomen om de nieuwe Hilux aan de tand te voelen en er vertrouwd mee te zijn voor ze ermee aan de start komen van Le Dakar 2018, en dat kan ook op ingekorte etappes. Kijkend naar de finishes van de afgelopen dagen is duidelijk dat de mannen rond de top 25 zitten, vandaag stond een 170 km lange special op de planning en die werd afgerond in 2h37m32s, een 23e tijd in het T1 klassement waar ook alle internationale toppers rijden. Die toppers vullen al de top 15 dus het gaat helemaal niet slecht! In het algemeen klassement zijn ze nu 21e waar ze prima mee kunnen thuiskomen, elke dag gaat het stiekem toch weer 1 of 2 plekjes vooruit. De afgelopen 2 dagen waren een marathonetappe zonder assistentiepark, dus slapen in tenten met alle deelnemers gezellig bij elkaar.

Gisteren sprak Marcel Vermeij van Rallymaniacs nog met Maik: Maik Willems staat in het klassement op de 25e plaats en hoewel hij tot nu toe tevreden is over het verloop, is het vooral een rally om de kinderziektes uit de nieuwe Toyota Hilux van Overdrive te halen. “De nieuwe auto is even wennen, deze moet nog ingereden worden en het is goed dat we hier zijn zodat we nog een aantal kleine mankementen kunnen verhelpen. Het karakter is heel anders, het is een echte test voor zowel ons als de auto.” Met dank aan Marcel Vermeij ook prachtige platen uit Marokko!

De organisatie is vanochtend bij het ontbijt ook even bij Maik en Rob langs gegaan, het was nog wat vroeg maar gelukkig hebben we de beelden nog. Die zijn hier te bekijken.