2 oktober 2017

Nieuw(s)!

Na een lange tijd van stilte is er nu wat te melden. Eerder dit jaar stond plotsklaps de knaloranje Hilux te koop. Na 3 jaar trouwe dienst en 3 Dakarfinishes (en nog een paar andere rally's) was het tijd voor iets anders. Iets nieuws, iets beters, maar nog steeds oranje. En hoe.

Dat het misschien lijkt het wat op de oude auto kan kloppen, het is nog steeds een Hilux, gebouwd door het Belgische Overdrive. Hoe meer je er naar kijkt, hoe groter de verschillen blijken te zijn. Zeker onderhuids is het compleet anders, rondom heeft deze auto onafhankelijke wielophanging waar de oude een starre achteras had. Verder is er veel, heel veel carbon fibre verwerkt in het plaatwerk. Het is een plaatje. Helaas hebben we nog niet zoveel plaatjes, maar dat gaan we zeker goedmaken.

De auto is dus gloednieuw, vorige week afgeleverd en nu al onderweg naar zijn eerste rally. Dat wordt de Oilibya Rallye du Maroc, een rally die al jarenlang op de kalender staat van het Bastion Hotels Rally team. Dit jaar de een-na-laatste rally van het WK Cross Country wat betekent dat we hier een deelnemersveld zien met alle internationale toppers. Uitdaging genoeg dus.

Daarna wordt het tijd om de nieuwe auto aan het publiek voor te stellen, op 5 november is de RTL GP Preproloog in Valkenswaard en daar zijn jullie natuurlijk allemaal welkom om het allemaal zelf eens te bekijken, te beluisteren en te voelen. Kaarten voor de preproloog zijn al te krijgen in de voorverkoop, klik daarvoor op deze link.