15 april 2017

Morocco Desert Challenge 2017

Dit weekend is de start van de Morocco Desert Challenge, een prachtige rally georganiseerd door zuiderbuur Gert Duson. Sinds de start in 2008 is deze rally elk jaar verbeterd en groter geworden, maar nog steeds zijn een paar basisrecepten aanwezig: gezelligheid, mooie routes, een verplichte lunchpauze tussen de middag maar ook een competitief deelnemersveld. Eerst in Libië en onder de naam Libya Rallye maar na de onrust in dat land dus in Marokko.

En dit jaar ook weer een paar deelnames uit het Bastion kamp: Maik en Rob doen allebei mee maar nu allebei in een eigen auto. Maik zal in de vertrouwde Hilux gaan met naast hem ervaren navigator Ed Wigman. Rob gaat zelf rijden, en wel in een Suzuki Vitara en met Bram van Dorp naast zich als navigator. Bram kennen we als motorrijder (finishte zijn eerste Dakar in 2007 en won de originele eerste Libya Rallye) en Rob natuurlijk als navigator, maar komende week wordt dat een beetje anders. Ook de Belgische Fordcruiser die enkele jaren terug in Bastionkleuren deelnam aan Dakar is er weer bij, met een stel Mexicanen achter het stuur. 

Vandaag reist het team af, maandag begint de eerste etappe. Uniek dit jaar is de volledige afwezigheid van verbindingsroutes, oftewel de finish van de ene dag is de plaats van het bivak en de start is ook daar. Startnummers voor deze rallye zijn:

#305  Maik Willems / Ed Wigman

#338  Rob van Pelt / Bram van Dorp