13 januari 2017

Etappe 11: San Juan > Río Cuarto

[update 09:30] Kornelis en Thomas lijken nog op een mooie tijd gefinisht te zijn in de etappe van gisteren, alleen hun iritrack werkte blijkbaar niet lekker want die heeft een heel aantal meetpunten gemist. Niet alleen bij hen, ook bij een heel aantal andere deelnemers is dat gebeurd. De mannen komen overigens niet meer voor in de uitslagen, maar dat heeft ongetwijfeld met het overslaan van etappe 10 te maken. Een starttijd voor etappe 12 is in ieder geval binnen dus geen zorgen daar.

[update 00:00] En de mannen zijn binnen! Het tweede deel van de special was duidelijk niet heel spannend, weinig tijdswinst of verlies werd daar niet meer gemaakt. Blijkbaar ging er nog iets mis bij de Coronelletjes die wel achter Maik en Rob reden, maar snellere tijden zetten. Inmiddels zijn ze nog steeds niet binnen dus het lijkt erop dat Willems en Van Pelt toch boven hen eindigen in deze elfde etappe. Wat Kornelis en Thomas betreft weinig nieuws, ze kunnen elk moment uit de neutralisatie komen want ze reden in de buurt van Richard de Groot en Aad van Velsen. Laatstgenoemde is alweer op pad dus elk moment kunnen we ook de Unimog weer in de lijsten zien. Finish van deze mannen zal dus nog wel even duren, daarover morgenochtend meer!

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
30 341 WILLEMS (NLD) 05:01:03 + 01:39:48
28 555 OFFRINGA (NLD) 07:00:54 + 03:04:07

[update 23:00] Heel wat uren zijn verstreken maar veel nieuws is er niet te melden. De neutralisatie in het parcours vandaag is gigantisch en duurt ongeveer 5 uur. Betekent dat we pas weer iets van Kornelis en Thomas horen als in Nederland de zaterdag begonnen is. Maik en Rob zijn al wel weer op de proef, nog een uur of misschien 1,5 te rijden voor ze weer aan de meet zijn. Zij rijden fysiek net voor de gebroeders Coronel, met een 32e tijd. Kornelis en Thomas rijden zelfs op een 29e tijd rond en dat is gezien het gestel van Kornelis een prachtige prestatie.  

[update 15:10] En ze zijn allemaal vertrokken. Ook Kornelis en Thomas zijn onderweg, ook al is het allemaal niet 100%. Kornelis heeft in het bivak goed kunnen eten en slapen, en de diarree lijkt ook voorbij dus dat scheelt ook wel. Ze gaan het gewoon proberen en als dat niet lukt zien ze weer verder. Opgeven in dit stadium van de rally is natuurlijk wel het laatste waar de mannen aan willen denken maar het blijft wel een mogelijkheid. 

Verder is er nog weinig nieuws te melden, Maik en Rob zijn als het goed is in de buurt van WP1 maar hebben in ieder geval geen top 20 start zoals gisteren (want dan waren ze er al wel geweest). Kornelis en Thomas zijn net weg. Meer nieuws binnenkort!


Een nieuwe dag, een nieuwe etappe! Special is niet extreem lang maar de hoeveelheid verbinding maakt het toch een behoorlijk lange dag, grootste deel daarvan ligt in de neutralisatie in de special zelf. Dat betekent weer dat we de mannen een hele tijd kwijt zullen zijn in de live timing maar dat gaan we zien. Het is momenteel nog niet duidelijk hoe het precies met Kornelis is en of hij fit genoeg is om te gaan rijden, daarover later meer. Ook de hoeveelheid straftijd voor Kornelis en Thomas is trouwens nog niet duidelijk, dat zal later vandaag ook wel komen.

Vandaag zit er wat meer tijd tussen de auto's en trucks, de Unimog staat ingepland voor 1,5 uur later vertrek dan de Overdrive Hilux. Er wordt gesproken over maar liefst 50 km aan duinen, helemaal aan het begin van de special. Dat belooft al veel goeds, het zal zwaar zijn aangezien het ook rond de 40 graden is buiten maar de kans is wel groot dat hier nog een mooi verschil gemaakt kan worden. Hierna komen de meer WRC achtige delen van de route die we nog wel kennen uit eerdere edities in Argentinië. Lange halen, hoge snelheid, weinig spannends maar het is bijna onvermijdelijk in de weg naar Buenos Aires.

Hieronder ook weer de kaartjes van de route van deze etappe, inclusief het hoogteprofiel van de special. 

Verbinding Special stage
467 km 292 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
30 341 Willems / Van Pelt 09:32:00 13:32:00
44 555 Offringa / De Bois 11:01:00 15:01:00

Om ons zelf te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina.