10 januari 2017

Korte maar goede dag voor Maik Willems

dalarDe zevende etappe van de Dakar Rally was geen lange buffelproef zoals Maik Willems het graag heeft, maar de 26ste plaats over 160 kilometer maakte veel goed. In het klassement pikte het Bastion Hotels Dakar Team weer een positie: 31 nu. “Het gaat lekker zo”, vond Willems, net aangekomen in het marathonbivak in Uyuni.

Vanwege de regen van de afgelopen dagen in Bolivia was de organisatie gedwongen om inderhaast een nieuwe etappe in elkaar te draaien. Dat werd een combinatie van begaanbare stukken uit de oorspronkelijke etappes 6 (afgelast) en 7. “Door alles bij elkaar zo’n 600 kilometer over de weg was het een lange dag”, zei Willems. “Met de proef waren we in tweeëneenhalf uur klaar.” In 2.36.28 om precies te zijn, 42 minuten achter etappewinnaar Stéphane Peterhansel.
Hoewel te kort naar zijn smaak, was de etappe Maik Willems wel goed bevallen. “Het ging prima! Leuke, kleine duinen, mooie zandpaden en pas op het laatst wat water en modder. Wij hebben ons prima vermaakt.”
Ook Kornelis Offringa met de Unimog is onderweg naar het bivak in Uyuni, waar de deelnemers zelf moeten zorgen voor het onderhoud en eventuele reparaties. Het tweede deel van de marathonetappe, morgen naar Salta in Argentinië, is vanwege de weersomstandigheden van de laatste dagen ook iets ingekort.