7 januari 2017

Etappe 6: Oruro > La Paz - CANCELLED

Maik Willems zag het al aankomen, het bivak was een groot modderbad door de aanhoudende regen in het Boliviaanse Oruro, de mensen waren onverminderd enthousiast maar het was geen doen om nog maar iets voor elkaar te krijgen. Inmiddels is dan ook bekend dat de zesde etappe naar La Paz volledig wordt geschrapt en alle equipes over de assistentieroute naar La Paz zullen reizen. Daar is dan ook gelijk de rustdag, dus dat betekent wel lekker de tijd om goed onderhoud te plegen na de slijtageslag van de afgelopen dagen.

De vijfde etappe was niet echt een succes voor Maik en Rob in de Overdrive Hilux. Het begon allemaal wel aardig na een 24e startplaats, mannen reden goed in de top 30 maar na WP2 verloren ze ineens een uur. Een waypoint gemist, eindeloos gezocht naar een ander en de hydraulische krik die de mannen gebruiken als ze vast staan moest gedemonteerd worden na problemen. En dan ook nog eens aankomen in een natte bende, het was wat dat betreft een dag om snel te vergeten.

Vandaag dus een dag om alles weer even bij elkaar te pakken en af te reizen naar La Paz. Door al deze omstandigheden ook geen persbericht vandaag helaas, dat komt hopelijk in de loop van de dag of anders morgen. Foto's van de etappe van gisteren zijn wel binnen komen rollen, zie hieronder!