27 december 2016

Kerst voorbij, Dakar aan!

Kerst is net voorbij, de geur van gourmet wordt vandaag uit de kleren gewassen en de gedachte de kerstboom er vast uit te gooien komt bij een paar mensen al op. Maar er zijn er ook een paar die naar het vliegveld afreizen om zich op te maken voor de start van Le Dakar 2017. Nog maar een kleine week en dan zijn we al onderweg, 2 januari is het startpodium en dus is het tijd om te vertrekken. 

Het team zal niet in één keer afreizen naar Buenos Aires, vandaag gaat de eerste ploeg (Werner, Jan, Peter en Wim) op pad naar Buenos Aires waar ze in de haven de trucks en auto's zullen ophalen. Zij zijn net opgestegen vanaf Brussel. De echte start is dit jaar in Asunción, dat ligt ongeveer 1250 km vanaf de haven waar alle voertuigen staan. Het heeft weinig zin om met het hele team die enorme reis te maken dus dat doen we ook niet, de eerste 4 mannen gaan dat stuk lekker rijden en hebben ook nog een overnachting onderweg.

Morgen vertrekken de 'racers': Kornelis, Thomas, Maik en Rob. Zij vliegen direct van Schiphol naar Asunción toe en dan is het hele spul compleet. Nog net in 2016 is de keuring aan het eind van de ochtend maar hier hebben we geen stress van. In Le Havre, vlak voor de inscheping, is er al uitgebreid gekeurd en dus zijn het de laatste administratieve zaken en checks in Asunción. En dan? Nog even snel vieren dat het 2017 is geworden en door naar de start! 

Wij zijn er weer helemaal klaar voor, u ook?