2 oktober 2016

Oilibya rallye van start met proloog

oiliNa een tijdje stilte is er absoluut geen stilte geweest in het team. De truck met auto's is teruggekeerd vanuit Peking en direct is begonnen met de voorbereidingen voor de Oilibya Rallye du Maroc, gehouden van 1 tot 7 oktober en dwars door Marokko heen. Deze rally heeft de afgelopen jaren al vaker op de kalender gestaan voor het Bastion Hotels team, en niet zonder reden. De Oilibya Rallye is de laatste echte grote rally voor de start van Le Dakar, zit altijd vol uitdagende proeven, duinen en ook nog is het deel van het WK CrossCountry wat betekent dat de startlijst vol staat met alle grote namen. 

Ideale plek dus om voor te bereiden op Le Dakar. Dit jaar gebeurt dat met de Overdrive Hilux, bestuurd door Maik Willems maar naast hem een nieuwe navigator. Rob van Pelt heeft te kennen gegeven wat anders te willen gaan doen, en daardoor was het stoeltje naast Maik vrij. In de Oilibya Rally stapt Peter Lanser in, geen onbekende in het team want hij is de afgelopen jaren al vaker meegeweest als monteur. Hij pakt het roadbook op en zal Maik de goede kant op gaan sturen. Vanaf deze plaats natuurlijk ook een 'dankjewel' aan Rob voor alle afgelopen jaren!

Inmiddels is de technische keuring achter de rug, zelfs de podiumstart is geweest en vandaag was er een kleine proloog die zo kort was dat hij werkelijk helemaal niets zegt over de rest van de rally. Voor de vorm toch nog het resultaat, Maik en Peter finishten als 32e in de FIA klasse met een tijd van 06m11s. Zo kort ja, en dan nog rijdt een Al Attiyah 1,5 minuut (!) sneller op zo'n korte proef. Morgen meer!