23 juli 2016

Laatste etappe voorbij, op naar Beijing!

Vandaag dan de laatste etappe, waar weer een lading zand aanwezig was. We kunnen er kort over zijn, de mannen zijn gesloopt door het geploeg in de duinen waar de trucks hun sporen al hadden nagelaten. Als je dan in een auto door hetzelfde gebied moet is het hard werken en proberen om niet vast te komen zitten. 

Maik vertelt: "We zitten nog in inner-Mongolië en dat was te merken (we worden inmiddels kenners van de Chinese geologie): duinen, zand en duinen, kortom weer een schitterende special, kneitermoeilijk en inspannend; ik was na bijna 6 uur compleet "uitgewoond" omdat je continu geconcentreerd moet zijn anders zit je of vast of je dondert van een duin." Het interview hieronder laat dat duidelijk zien, vlak na de finish opgenomen en toen was het energiemetertje toch wel even laag.

Maik vervolgt: "We hadden nog 2 heerlijke technische momenten: na 10 minuten hield de motoer ermee op en nogmaals na 20 minuten, na wat gefrunnik met de hoofdschakelaar ging alles weer functioneren en het laatste half uur hebben we rustig aan moeten doen omdat de temperatuur van de motor te veel op liep. Maar het belangrijkste van alles we zijn vandaag 24e geworden en in het eindklassement 19e!!! Dat maakt ons superblij en tevreden, of is tevreden toch een gebrek aan ambitie?"

Vanavond (inmiddels is het al nacht in China) is de feestvreugde vervolgd met wat drankjes en morgenochtend gaat het dan in konvooi en onder politiebegeleiding naar Peking.

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
24 158 WILLEMS (NLD) 04:58:03 + 01:14:02

Algemeen eindklassement

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
19 158 WILLEMS (NLD) 51:06:56 + 14:51:38

Morgen gaat het op naar Beijing, waar de echte podiumceremonie wacht. Dat zou zomaar iets bijzonders kunnen worden, maar eerst nog een stukje sturen er naar toe. Over de snelweg helaas, dus er is echt weinig spannends meer aan, maar het geeft de mannen wel de tijd om van het landschap te genieten.

Etappe 15: Hohhoto - Beijing

Verbinding
507,68 km

Vergeet ook vanavond niet de uitzending van Eurosport te kijken, 20:45 uur op Eurosport 2 en de om 00:00 op Eurosport 1.