20 juli 2016

Etappe naar Jiayuguan geannuleerd

Vandaag een saaie dag, de etappe die gepland was is helaas volledig geannuleerd door zware zandstormen in het gebied. Dat zorgt ervoor dat helikopters van de organisatie niet kunnen vliegen en dus de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

Hierdoor is de hele karavaan achter elkaar aan gereden richting Jiayuguan om daar vandaan morgen de nieuwe etappe te gaan beginnen. Een soort ongevraagde rustdag, maar wel een met stukje rijden van rond de 500 km... Een meevaller is natuurlijk dat het klassement gewoon zo blijft als het was en Maik en Rob nog steeds op plekje 20 staan.

De dag van morgen geeft de langste special in China, 425 km. Er wordt een hele lading aan duinen en zand voorspeld, maar niet na eerst een stuk door droogliggende rivieren te sturen. In de duinen zullen Maik en Rob het ongetwijfeld naar hun zin hebben, de afgelopen dagen ging dat allemaal prima en vermaakten de mannen zich goed. Volgens de organisatie hoort deze dag ook bij de mooisten van de rally en tot nu toe hebben ze die uitspraken goed waargemaakt. Hopelijk is dan ook het weer goed zodat de etappe gewoon helemaal gereden wordt. 

Etappe 12: Jiayuguan - Alashan

Verbinding Special stage Verbinding
183.5 km 425 km 58.42 km

Om ons zelf te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina. Vergeet ook vanavond niet de uitzending van Eurosport te kijken, 22:45 uur op Eurosport 2 en de om 23:51 op Eurosport 1.