18 juli 2016

Op naar de top 20!

Na de mooiste etappe tot nu toe van gisteren blijkt vandaag nog een overtreffende trap. In de special zat 90 km aan duinen wat al behoorlijk is. Dat bestond dan ook weer uit makkelijke stukken maar ook lastige, daarna zand en rotsen met gigantische knippen erin (dat zijn eigenlijk grote dwarsrichels, greppels en wallen dwars op de rijrichting). De temperatuur is ook behoorlijk met zo'n 40 tot 45 graden, je zou het een soort echte 'Dakardag' kunnen noemen. 

Vandaag uiteindelijk een 24e plaats, eerst was dat nog ietsje hoger maar van de mannen die gisteren tijd verloren waren er nog een aantal die vandaag een goede dag hadden en dus nog sneller waren dan Maik en Rob. Gisteren sprongen ze al van 43 naar 31 in het algemeen klassement, vandaag springen ze verder naar een 23e plaats algemeen. Of, zoals Maik het ziet: "Nog 2 a 3 dagen en dan kan Peugeot inpakken."

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
24 158 WILLEMS (NLD) 05:40:29 + 02:01:47

De dag van morgen brengt weer een behoorlijke etappe, maar niet zoveel verbinding. Het is een beetje een traditionele etappe, rotsen, zand, rivierbeddingen en oppassen dat je niet lek rijdt op al die scherpe stenen. Overmorgen komt de karavaan dan aan bij de Gobiwoestijn, met reusachtige duinen. De vooruitzichten zijn dus nog mooi en de rally is nog lang niet voorbij!

Etappe 10: Hami - Dunhuang

Verbinding Special stage Verbinding
66.6 km 340 km 77.73 km

Om ons zelf te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina. Vergeet ook vanavond niet de uitzending van Eurosport te kijken, 22:46 uur op Eurosport 2 en de om 23:59 op Eurosport 1.

Foto's weer door Rallymaniacs