17 juli 2016

Mooiste special tot nu toe levert topresultaat

Een behoorlijke etappe stond er op het programma vandaag, en een enorm succesvolle ook want vandaag kwamen Maik en Rob binnen met een 22e tijd! Maik vertelt vanuit Urumqi: "Dit was de mooiste special tot nu toe, lang, hartstikke warm, 270 km waarvan veel zand, duinachtige gebieden en steile klimmen en afdalingen, echt zo'n dag waarbij de mannen van de jongens worden gescheiden. Het is nu middernacht en een heel aantal zijn nog niet eens binnen."

Fantastisch natuurlijk om juist in zo'n dag succesvol te zijn. De 22e plaats volgde na een start op de 43e plek. Dat levert dan ook nog eens gelijk een winst van 12 plaatsen in het algemeen klassement op, ze staan daar nu 31e met bijna 6 uur achterstand op Cyril Despres in de Peugeot. "Maar we hebben vooral veel lol gehad," zegt Maik ook nog, "Nadeel was wel dat we de laatste 70 km zonder koppeling moesten rijden. Rob en ik kennen dat al uit de tijd dat we met de RAV4 reden, 3 jaar geleden hebben we dat ook al eens gehad in Dakar en daardoor was dat geen hele grote belemmering. Morgen weer een echt grote etappe, ruim 380 km met ook nog eens heel veel duinen dus daar kijken we enorm naar uit!"

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
22 158 WILLEMS (NLD) 04:15:17 + 01:04:53

Morgen wordt een erg mooie etappe voorspeld en verwacht, Maik en Rob kunnen niet wachten om te starten en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Een lekker lange etappe van ruiom 380 km volgt na een verbinding van ook al 290 km. Volgens de organisatie gaat deze etappe de mannen doen denken aan Afrika, vanaf de start zullen ze al opkijken tegen muren van duinen en wacht een etappe vol woestijnlandschappen. Hiervoor rijdt het team deze rally! Veel zandondergrond deze dag, oppassen voor alle gebroken duinen die of zorgen dat je een sprong in het klassement maakt of dat je uren verliest. Dit wordt een prachtige dag in een prachtige omgeving vol zand en canyons.

Etappe 9: Urumqi - Hami

Verbinding Special stage Verbinding
289.72 km 384.4 km 45.43 km

Om ons zelf te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina. Vergeet ook vanavond niet de uitzending van Eurosport te kijken, 23:00 uur op Eurosport 2 en de om 01:09 op Eurosport 1.

Foto's weer door Rallymaniacs