11 november 2013

Preproloog laat Nederland warmlopen voor Dakar

Gisteren vond de 10e editie plaats van de RTL GP Preproloog, en ook voor de tiende keer waren alle Nederlandse Dakar equipes uitgenodigd op het Eurocircuit in Valkenswaard. Natuurlijk was ook het Bastion Hotels Dakar Team aanwezig met het complete team en de voertuigen om zich te presenteren aan het publiek. En publiek was er genoeg, ondanks dat de dag met behoorlijk wat regen begon kwamen er ruim 20.000 bezoekers op af om het spektakel van dichtbij mee te maken. Zelfs mensen van de rallyorganisatie A.S.O. wisten niet wat ze meemaakten en vertelden dat dit uniek is, en nergens in de wereld zoiets bestaat.

Zoals elk jaar is de Preproloog een succesvol recept, alle Nederlandse deelnemers rijden hun auto, motor, quad of truck over het Eurocircuit en de allersnelsten nemen het op in een finale om de prijzen. Helaas hoorde het Bastion Hotels Dakar Team niet bij de prijswinnaars, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook tijdens de rally is het podium niet het doel, dus dat geeft helemaal niets. De finish is tot nu toe 100% en dat blijft de doelstelling. In de VIP tent werden bijna 300 gasten ontvangen, die ook op het circuit duidelijk herkenbaar waren aan de oranje teamcaps. Daarover gesproken, de teammerchandising was ook erg in trek bij de bezoekers, er gingen tientallen horloges, caps, posters en teamshirts over de balie.

Het team mag terugkijken op drukke weken om de RAV Desert Proto en de GINAF 4x4 rijdend te krijgen, maar tegelijk zijn ze nog niet af. De komende anderhalve week zal het team nog erg hard moeten werken om de auto's helemaal klaar te maken, de puntjes op de spreekwoordelijke I te zetten en natuurlijk ook het inpakken van alle reservedelen, tentjes, blikken soep en al het andere wat nodig is om de finish te halen in Le Dakar 2014.

RTL7 zendt aanstaande zaterdag (16 november) vanaf 19.00 uur de hoogtepunten uit van de Dakar Preproloog.